Literarni obisk na OŠ Beltinci

Od četrtka, 14. 9. 2023, do sobote, 16. 9. 2023, je v Murski Soboti potekalo 28. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, v okviru katerega poteka tudi podelitev večernice, nagrade za najboljše slovensko otroško in mladinsko izvirno literarno delo preteklega leta. Letos jo je prejela pisateljica Špela Frlic za delo Bleščivka, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga.

V okviru literarnega srečanja pomurske vrtce, osnovne in srednje šole vedno obiskujejo mladinski pesniki in pisatelji. Na naši šoli so ti obiski stalnica in čudovita priložnost, da učenci spoznavajo slovensko mladinsko književnost in ustvarjalce.

V petek, 15. 9. 2023, nas je obiskala pisateljica Marjana Moškrič, ki je predstavila svoje delo učencem od 7. do 9. razreda. Sama je že dobitnica večernica za delo Ledene magnolije in nagrade desetnica za delo Stvar in delo Sanje o belem štrpedu. Pisateljica je brala odlomke iz svojih nagrajenih del in napovedala izid novega romana z naslovom Sneg.

Vsakoletno literarno srečanje, ki nam ga v septembru prinaša Oko besede, je čudovit kulturni dogodek za življenje šolske knjižnice in najlepši uvod v bralno sezono naših učenk in učencev.

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja