Rastem s knjigo

»Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim skušamo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Cilji nacionalnega projekta »Rastem s knjigo« so

  • spodbujati dostopnost kakovostnega in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja, 
  • promovirati vrhunske domače ustvarjalce mladinskega leposlovja,
  • spodbujati bralno motivacijo šolarjev in njihov obisk splošnih knjižnic,
  • motivirati založnike za večje vključevanje sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.

Vir: https://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/, 24. 10. 2023

Učenci sedmega razreda OŠ Beltinci so v torek, 24. 10. 2021, obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico v Murski Soboti, kjer so z razlago knjižničarke Metke Sraka spoznali njeno delovanje in organiziranost, se naučili orientirati v knjižnici, spoznali njene  oddelke in samostojno iskali gradivo s pomočjo sistema Cobiss.

Za darilo so letos sedmošolci prejeli mladinski roman Irene Androjna z naslovom Modri otok, ki v ospredje postavlja ozaveščenost mladih o pomenu naravnega okolja in pohlep odraslih po materialnih dobrinah. Knjigo učenci 8. in 9. razreda v tem šolskem letu berejo tudi za tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje.

Želimo si, da naši sedmošolci (p)ostanejo dobri bralci in obiskovalci šolske in nam najbližje splošne knjižnice.

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja